Szektából szabadítás

Itt nem arra kell gondolni, hogy berontok fegyverrel és kihozom az illetőt, mert arra ott a rendőrség. Sokszor azért nem történik ilyesmi, mert ezek a szekták olyan spirituális tartományokba viszik a tudatukat, ahol kívül esnek a hétköznapi valóság határain. Szükség van tehát egy olyan emberre, aki képes behatolni ezekre a szintekre és tevékenysége következtében már előfordulhat, hogy intézkedhet a rendőrség.

Első kérdés: szekta-e egyáltalán

Szektáról akkor beszélünk, ha ezek egyidejűleg vannak jelen:
- elvárás van
- tisztségek vannak
- szerveződés van
- a szabad akarat korlátozott
- az egyéni feladatok eltűnnek és csak a mester (vezető) által kiadott célok és feladatok elfogadhatók
- minden egyéni szándék ellenségessé válik, ha az ellentétes a mester (vezető) szándékaival
- az egyet nem értők árulókká válnak

Második kérdés: kellek-e én ide

Egyáltalán nem biztos, hogy én ide kellek, ha vannak erre olyan eszközeim, amiket másoknak készítettem. Az első ilyen annak való, aki mást szeretne ilyen élethelyzetből kiszabadítani. Jó másra is, de erre tökéletes. Ám mivel ezzel is vissza lehet élni (az illető jó okkal van ott, ahol), automatikus vizsgálatra kerül sor, amiben elsősorban arra keressük a választ, hogy történik-e az adott ügyben erőszak.

Optimális esetben mindkét fél tudja bizonyítani azt, hogy közös céljuk a szabadulás. Úgy, hogy a külső fél erre a képre koncentrál, aki szabadulni akar, az pedig ezt a képet tekintse meg. Ezek olyan folyamatokat indítanak el, amik feleslegessé teszik az ügyben való személyes közreműködésemet, mert ezek segítségével képesek vagytok erre magatok is. Ez nem jelenti azt, hogy én ebben az esetben a dologban a tudatommal nem veszek részt, ám a költségek elmaradásán túl a saját akció sikerélménye is nagyobb.

Harmadik kérdés: ha szükséges a közvetlen szerepvállalásom

A dolog számomra olyan, mint egy edzés és egyben tanulás, ugyanis a spirituális mutációm miatt eddig nem találtam legyőzőre, ám a közelebb jövetelem (ami révén lehetségessé válik kapcsolatunk) újabb leckéket és feladatokat ad. A tényleges hatalmammal csak feladat okán avatkozom a folyamatokba, ami bármikor élesedhet, ha a másik fél megszegi a tisztességes játék feltételeit.

Ez nekem kaland, neked tanulás és tapasztalat, de kaland is, mert egy ilyen környezetből, ahol energiákkal tartanak fogva, biztosan kalandos a kiszabadulás is.

Figyelem, szekták nem csak vallási köntösben jelenhetnek meg!